Preskoči na vsebino
Koktejl kultura pri nas - mnenje strokovnjaka

Koktejl kultura pri nas - mnenje strokovnjaka

Uživanje koktejlov nikakor ni nov trend ali navada, temveč se, kot mnoge druge s kulinariko povezane navade skozi leta in desetletja hitro spreminja, pravzaprav progresivno nadgrajuje.

Globalno sicer v Sloveniji nekoliko zaostajamo za svetovnimi standardi, katere bi pripisali najboljšim koktejl barom pa vendar se premikamo v pravo smer, katero narekuje kakovost, kreativnost, poznavanje sestavin in osnovnih klasičnih koktejl receptur, na katerih sloni večina ponudbe koktejlov v segmentu gastronomije. Koktejli, kot so Negroni, Old Fashioned, Espresso Martini in Daiquiri so se (ponovno) znašli na menijih lokalov kot tudi na domačih koktejl zabavah in so priljubljene stalnice ljubiteljev mešanih pijač tudi v Sloveniji.

Uživanje koktejlov nikakor ni nov trend ali navada, temveč se, kot mnoge druge s kulinariko povezane navade skozi leta in desetletja hitro spreminja, pravzaprav progresivno nadgrajuje.

V času druge koktejl revolucije, oziroma ponovnega razcveta koktejla, katerega središče so bili priljubljeni bari v ZDA pred pribljižno dvemi desetletji, ki so se razvijali istočasno kot progresivna kuhinja tistega časa, smo priča kakovostnim in izpopolnjenim pijačam, katerim gostinski profesionalci posvečajo vedno večjo pozornost v vseh aspektih. Kakovost in inovativnost se skrivata v detajlih. V inovativnih novih tehnikah priprave in povezovanja sestavin v edinstvene mešanice, ki so, kot je tudi vrhunska kulinarika, svojevrstna umetnost, postrežena v kozarcu. Tem, modernim kreativcem za barom, termini, kot so fermentacija, destilacija, "infuziranje" in "reduciranje" niso nikakor tuji, saj jih uporabljajo dnevno pri delu. A to nikakor ne pomeni, da si tudi doma ne moramo pripraviti dobrega koktejla z bolj bazičnimi znanji.

Hvaležni smo lahko, da živimo v času, kjer izbiramo med široko paleto visoko kakovostnih pijač, katere uživamo v najrazličnejših oblikah, neglede na kompleksnost recepture.

Vsekakor je koktejl kultura in njeno dojemanje stvar posameznika. Je popotovanje in je raziskovanje... V času, ko zmernost in kakovost prednjačita kvantiteti in, ko nikakor ne smemo biti zadovoljni z dobrim, povprečnim.

 

Nazdravljamo odličnosti. Uživajmo odgovorno.  

 

Jan Nose,

Vodja Trening Centra G3 Spirits Slovenija

Minister za zdravje opozarja:

»Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«

Več o odgovornem pitju
Varno plačevanje

Vaši osebni podatki so zaščiteni v varnostnim protokolom SSL.

Hitra in zanesljiva dostava

Hitra in zanesljiva dostava v treh delovnih dneh preko kurirske službe EKDIS.

Premium izbor

Širok nabor novih in zanimivih okusov za popestritev vašega domačega bara ali kot priložnost za darilo.

Plačilo za povzetju

Prav tako vam omogočamo plačilo po povzetju.

Košarica 0

Vaša košarica je trenutno prazna

Začnite z nakupovanjem